Zamieszczone przez piramida
[O2] zasłanianie "kartonem" chłodnicy na zimę
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piramidatez mam około 567km do roboty.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
6-7 ma sie rozumiec :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
jest to mozliwe tylko trochę chyba za szybko spadła do 75stopnisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoMam takie pytanie: czy to jest normalne, że po przejechaniu ok. 16 km (strzałka już dobijała do 90 stopni), kiedy samochód postał 3 minuty z włączonym silnikiem, temperatura pokazywana na szafie znowu spadła do ok. 75 stopni?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123a tu ciekawostka bo np. w audi a6 2005r mojego znajomego 2.7tdi temp. podczas jazdy 90st. staliśmy ponad godzinę na mrozie -15st. temp. grzania wnętrza ustawiona na 25st i... wskazówka temp. silnika nawet nie drgneła :shock:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez Maru 123a tu ciekawostka bo np. w audi a6 2005r mojego znajomego 2.7tdi temp. podczas jazdy 90st. staliśmy ponad godzinę na mrozie -15st. temp. grzania wnętrza ustawiona na 25st i... wskazówka temp. silnika nawet nie drgneła :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ja mam , co prawda O1, ale zasłaniam kartonem chlodnicę od dołu do wysokości ok 1/3, miej wiecej tyle ile ma ta dolna kratka.
dlaczego ?
1. nie sypie sie piach i sól na chłodnicę
2. kamienie walą w karton i nie robią dziur w chlodnicy (szczegolnie ważne w górach)
3. wczesniej się nagrzewa (sprawdzone na trasie i vag-iem)
4. nie trzeba zdejmować przed dłuższą drogą (wszak wieksza część chlodnicy jest odsłonieta)
nic sie nie przegrzewa, sprawdzone vag-iem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123sesik, nie... jakoś nie powala estetyką :P
Komentarz
-
-
Szorujesz auto od środka ??? ( pod maską ) ???? Ja tylko sprawdzam olej i kilka razy w miesiacu jade na myjnie Komory silnika raczej nie widze chyba ze cos mechanik madruje to wtedy mam jakis wgląd , wiec nie dziw sie koledze że nie zakłada osłonek bo i po co . Jak ankieta pokazuje wiekszośc ma zachlapana komore silnika co myśle jest norma. :wink: Taka osłonka może by chronila komore silnika gdybys jeżdził w bardzo ekstremalnych warunkach typu błoto itd gdzies po terenie ale to auto raczej takich dróg nie lubi . Jeżeli sie pobrudzi to za kilka dni popada i umyje wiec sie nie martw .
Komentarz
-
-
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Maru 123, chłodnica odkryta, ogrzewanie na ok 1/3, prędkość 1, nawiew na szybę.
Ogrzewanie przekręcam na max jak temp zawita ok 45st, wtedy też prędkość na 3.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Witam, trafiłem na wątek i od razu poleciałem kartonik zapodać, że też zapomniałem o tym i ten "dziadkowaty" sposób sprawdza się w 100% (mój kartonik nawet ma regulację pochylenia hehe samo tak wyszło), jakby producenci robili idealne auta nie było by tematu, a tak nieraz trzeba poprawić fabrykę....Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Maru...dziś test, dopiero założyłem i nie może to być cienki kartonik tylko wziąłem bardzo sztywny gruby (papier najlepszy izolator i ma to chronić ogólnie przed zimnym powietrzem na silnik), jeździłem kiedyś z benzynami i była różnica szybciej się nagrzewał przy jeździe szosowej, w mieście na b. krótki dystansie może to być mniej widoczne ale jak ktoś hula do pracy obwodnicą np po 10 km to poczuje...Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz